Menu

Održan ljetni online Zagovarački kamp za osobe s invaliditetom

U Centru za razvoj vrijednosti 27.06.2024 održan je ljetni online zagovarački kamp, a naša tema bila je zagovaranje, ali i ostvarivanje prava djece s teškoćama odnosno osoba s invaliditetom. Zahvaljujući našim izlagačima iz Saveza udruga za autizam Hrvatske te Hrvatske udruge Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID doznali smo koliko je važna uloga obitelji u razvoju zagovaračkih vještina kod djece, ali i odraslih osoba s invaliditetom. S nama je bila i profesorica Medicinske škole Dubrovnik Jelena Dominiković koja je razmjenom vlastitog iskustva kao osobe s invaliditetom te načinom na koji utječe na svoje učenike kroz različite zagovaračke inicijative, uvelike doprinjela bogatstvu sadržaja zagovaračkog kampa. Ovom se prilikom zahvaljujemo i predstavnici Tini Đaković iz Kuća ljudskih prava Zagreb / Human Rights House Zagreb na sudjelovanju i podršci u svim zagovaračkim inicijativama Centra za razvoj vrijednosti kao i gđi. Branki Meić Salie iz Ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.
Aktivnosti na ovu ili sličnu temu biti će zasigurno još, a mi se nadamo da su osobe s invaliditetom, iz iskustva naših izlagača, ali i svog osobnog iskustva, ponešto i naučile o zagovaranju prava koja im pripadaju. ????
Centar za razvoj vrijednosti

Udruga Centar za razvoj vrijednosti je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.