Menu

Novost

Usluga psihosocijalnog savjetovanja i psihoterapija

Kao što je već poznato, život osoba s invaliditetom često ima svoje prepreke koje mogu biti vezane uz pronalazak posla, teškoće u obrazovanju, raznim zdravstvenim problemima ili nekim manjim svakodnevnim stresovima s kojima se svi susrećemo. Ovisno o intenzitetu i obrambenim mehanizmima osobe te prepreke mogu dovesti do raznih internaliziranih problema kao što su depresija i anksioznost.
Zato je naša udruga pripremila besplatne usluge psihosocijalnog savjetovanja i psihoterapije.
Zašto besplatne? Zato što imamo volontere- stručnjake iz ovih područja.

Zašto koristiti navedene usluge?
Psihosocijalno savjetovanje je usluga koja kombinira aktivno slušanje i davanje savjeta u skladu s osobnim teškoćama te pomaže korisnicima da istraže svoje misli i osjećaje u vezi određenog problema i prethodnih sličnih iskustava. Svrha je da se postignu osobni ciljevi osobe, ublaže svoje teškoće i s lakoćom funkcioniraju s daljnjim životnim nedaćama.
Psihoterapija je proces u kojem educirani stručnjaci pomažu osobi da dođe do željene promjene. Cilj je da osoba osnaži sebe i da se s time bolje razumije kako bi dobila potrebno samopouzdanje. Isto tako, svrha je i naučiti kako lakše rješavati životne probleme i s njima se suočavati na zdrav način uz savladavanje obrambenih mehanizama.

Koji znakovi ukazuju na potrebu za potraživanjem stručne pomoći?
•Problem koji traje duže vrijeme
•Kada osoba ne funkcionira na način na koji je prije
•Kada osoba ne uspijeva problem riješiti sama ili uz pomoć obitelji, prijatelja i drugih bliskih osoba te korištenjem uobičajenih strategija rješavanja problema

Ukoliko ste zainteresirani za ovu uslugu, molim Vas da popunite ovaj obrazac: https://forms.gle/HrRLCk6eoUGGRUeV9.
Podaci su privatni i iskoristit će se samo u svrhu prikupljanja podataka za organizaciju termina usluga psihosocijalnog savjetovanja i psihoterapije.
Zahvaljujemo na interesu, a nakon organizacije prijava ćemo Vas kontaktirati s detaljima.

Kontaktirajte nas
Centar za razvoj vrijednosti

Udruga Centar za razvoj vrijednosti je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.