Menu

Projekti

Program “Život europskih vrijednosti- podrška osobama s invaliditetom u ostvarivanju istih” u sklopu projekta IMPACT4VALUES

Program Impact4Values sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske


Odobrena sredstva za provođenje programa: 29,304.05 €
Trajanje projekta: 12 mjeseci
Kratak opis projekta: Želimo osnažiti osobe s invaliditetom da samostalno ostvaruju i zastupaju svoja prava. Navedeno ostvarujemo kroz npr. aktivnost Pravno savjetovalište gdje pravnik odgovara na individualne pravne upite naših korisnika, ali i Socijalno mentorstvo vezano za upite o socijalnim pravima. Isto tako i grupna savjetovanja kroz radionice o pravima koje mogu ostvariti naši korisnici. U sklopu programa redovno pišemo članke o pravima iz zakonodavnog okvira Europske unije. Svrha te aktivnosti je veća dostupnost informacija o određenim temama osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Također, organiziraju se debate i paneli na kojima osobe s invaliditetom dijele svoja životna iskustva u područjima obrazovanja, zapošljavanja i socijalne skrbi te na taj način predlažu prijedloge za poboljšanje djelovanja tih sustava i samim donositeljima političkih odluka. Uz navedeno, smatramo da je učenje o pravima zabavnije kroz igru tako da osmišljavamo i društvenu igru. Organiziramo i izložbu umjetničkih radova osoba s invaliditetom  kojoj je glavna ideja popularizacija umjetnosti osoba s invaliditetom, ali i dijeljenje svojih osobnih iskustava kršenja prava kroz različite oblike umjetnosti.
Opisi rezultata provođenja programa: Ciljna skupina ovog programa su osobe s invaliditetom te u sklopu programa postoji 12 aktivnosti.
  • 5 OSI u dokumentarnom filmu
  • 6 umjetničkih radova OSI i 15 posjetitelja
  • 3 panel rasprave na kojima će sudjelovati 17 OSI
  • 8 OSI kojima ćemo pomoći ostvariti neko od socijalnih prava
  • poticanje dijaloga između OSI (10) i donositelja političkih odluka (4)
  • 10 individualnih pravnih savjetovanja i grupna savjetovanja
  • 10 OSI sudjelovat će na zagovaračkom kampu
  • 1 debata na kojoj će sudjelovati minimalno 15 OSI i tri stručnjaka
  • 6 radionica za 50 sudionika

 
Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njega. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost udruge Centar za razvoj vrijednosti i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt udruge Centar za razvoj vrijednosti naziva "Život europskih vrijednosti- podrška osobama s invaliditetom u ostvarivanju istih" financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kontaktirajte nas
Centar za razvoj vrijednosti

Udruga Centar za razvoj vrijednosti je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.