Menu

ZAPOŠLJAVANJE

Zapošljavanje osoba s invaliditetom

U Hrvatskoj je 6020 nezaposlenih osoba s invaliditetom razlicitih profesija. Većina ih želi raditi, ali za to ne dobivaju priliku. Zapošljavanje osoba s invaliditetom je 60% financijski isplativije od zapošljavanja osoba bez invaliditeta.

Ovom pametnom poslovnom odlukom možete:

 • POVEĆATI POVRAT INVESTICIJE
 • ISKORISTITI POTICAJE KOJE NUDE RAZNE INSTITUCIJE
 • POBOLJŠATI SVOJ IMIDŽ
 • IMATI PREDNOSTI KOD EU INSTITUCIJA – EU potiće zapošljavanja osoba s invaliditetom i favorizira poslodavce koji to rade
Centar za razvoj vrijednosti

Vaš tim bit će obogaćeni upornim, pametnim osobama koje se žele dokazati u postizanju poslovnih uspjeha!

Želite pronaći najbolje, kvalificirane kandidate?

Obratite nam se

Centar za vrijednosti pruža podršku poslodavcima prilikom pronalaska osoba s invaliditetom, njihove selekcije, zapošljavanja te uklapanja u radno okruženje kroz slijedece usluge:

REGRUTACIJA I SELEKCIJA

Odabrati ćemo kvalificirane osobe s invaliditetom, bilo da se radi o privremenom ili stalnom zapošljavanju u svim područjima gospodarske djelatnosti. U našoj bazi nalaze se osobe s invaliditetom različitih stručnih sprema i profesija sposobne obavljati različite vrste profesionalnih i općih poslova. Pronaći ćemo osobu koja najbolje odgovara Vašim trenutnim potrebama.

U sklopu ove usluge pružamo:

 • Selekciju kandidata metodom intervjua
 • Detaljne informacije o svakom kandidatu i njihovim kvalifikacijama
 • Pristup kandidatima iz cijele Hrvatske, iz razlicitih županija ili kategorije poslova
 • Fleksibilnost u zapošljavanju, kako za honorarne tako i za stalne poslove

 

INFORMATIVNA I TEHNICKA PODRŠKA

Pružiti ćemo vam individualnu tehnicku pomoć vezanu uz zapošljavanje osoba s invaliditetom; od toga kako ostvariti poticaje za zapošljavanje osoba s invaliditetom od strane države, do toga kako na najbolji način prilagoditi radno mjesto osobama s invaliditetom. Kako bi ostvarili navedene poticaje za vas ćemo obaviti sve administrativne poslove.

EDUKACIJE I TRENINZI

Organizirati ćemo edukacije i treninge za poslodavce, kako bi se osigurala kvalitetna podrška u uključivanju osoba s invaliditetom u njihovu radnu sredinu. Treninzi se sastoje od nekoliko modula koji poslodavca pripremaju za zapošljavljanje osoba s invaliditetom. Također,u suradnji s Vama, možemo organizirati i druge edukacije sukladno Vašim potrebama, vezane uz ovu temu. Treninge pružamo, ne samo za poslodavce koji planiraju zaposliti osobu s invliditetom, nego i za zaposlenike kompanija koje već integriraju osobe s invaliditetom u svoju radnu okolinu.

SAVJETODAVNE USLUGE ZA POSLODAVCE

Želite zaposliti osobu s invaliditetom, ali ne znate kako? Pitate se da li imate radno mjesto na kojem bi moglo raditi osobe s invaliditetom? Mi vam pružamo uslugu savjetovanja, koja je usmjerena na tzv. “core kompetencije” tvrtki koje su otvorene za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Kroz našu analizu mi ćemo analizirati Vaše trenutne mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom i dalje ćemo ih razrađivati. Ovaj postupak traje 5 dana i uključuje:

 • Utvrđivanje na kojim radnim mjestima je moguće zaposliti osobu s invaliditetom, sukladno potrebama
 • Izradu plana zapošljavanja osoba s invaliditetom
 • Utvrđivanje arhitektonskih barijera
 • Izradu plana integracije osobe s invaliditetom u kompaniju
 • Pružanje podrške poslodavcu nakon zapošljavanja kroz mentorstvo, coaching ili na neki drugi način

 

POMOĆ U PRILAGODBI RADNOG MJESTA

Pomažemo u prilagodbi radnog mjesta, nabavci sve potrebne tehnologije i uvođenju iste. Procjena pristupačnosti radne okoline vrši se pomoću upitnika kojeg ispunjavamo zajedno s vama. Na ovakav način utvrdujemo kako postojeću radnu okolinu prilagoditi uz mala financijska ulaganja.