Menu

ZAPOŠLJAVANJE

Zapošljavanje osoba s invaliditetom

U Hrvatskoj je 6020 nezaposlenih osoba s invaliditetom razlicitih profesija. Većina ih želi raditi, ali za to ne dobivaju priliku. Zapošljavanje osoba s invaliditetom je 60% financijski isplativije od zapošljavanja osoba bez invaliditeta.

Ovom pametnom poslovnom odlukom možete:

 • POVEĆATI POVRAT INVESTICIJE
 • ISKORISTITI POTICAJE KOJE NUDE RAZNE INSTITUCIJE
 • POBOLJŠATI SVOJ IMIDŽ
 • IMATI PREDNOSTI KOD EU INSTITUCIJA – EU potiće zapošljavanja osoba s invaliditetom i favorizira poslodavce koji to rade
Centar za razvoj vrijednosti

Vaš tim bit će obogaćeni upornim, pametnim osobama koje se žele dokazati u postizanju poslovnih uspjeha!

Želite pronaći najbolje, kvalificirane kandidate?

Obratite nam se

Centar za vrijednosti pruža podršku poslodavcima prilikom pronalaska osoba s invaliditetom, njihove selekcije, zapošljavanja te uklapanja u radno okruženje kroz slijedece usluge:

REGRUTACIJA I SELEKCIJA

Odabrati ćemo kvalificirane osobe s invaliditetom, bilo da se radi o privremenom ili stalnom zapošljavanju u svim područjima gospodarske djelatnosti. U našoj bazi nalaze se osobe s invaliditetom različitih stručnih sprema i profesija sposobne obavljati različite vrste profesionalnih i općih poslova. Pronaći ćemo osobu koja najbolje odgovara Vašim trenutnim potrebama.

U sklopu ove usluge pružamo:

 • Selekciju kandidata metodom intervjua
 • Detaljne informacije o svakom kandidatu i njihovim kvalifikacijama
 • Pristup kandidatima iz cijele Hrvatske, iz razlicitih županija ili kategorije poslova
 • Fleksibilnost u zapošljavanju, kako za honorarne tako i za stalne poslove

 

INFORMATIVNA I TEHNICKA PODRŠKA

Pružiti ćemo vam individualnu tehnicku pomoć vezanu uz zapošljavanje osoba s invaliditetom; od toga kako ostvariti poticaje za zapošljavanje osoba s invaliditetom od strane države, do toga kako na najbolji način prilagoditi radno mjesto osobama s invaliditetom. Kako bi ostvarili navedene poticaje za vas ćemo obaviti sve administrativne poslove.

EDUKACIJE I TRENINZI

Organizirati ćemo edukacije i treninge za poslodavce, kako bi se osigurala kvalitetna podrška u uključivanju osoba s invaliditetom u njihovu radnu sredinu. Treninzi se sastoje od nekoliko modula koji poslodavca pripremaju za zapošljavljanje osoba s invaliditetom. Također,u suradnji s Vama, možemo organizirati i druge edukacije sukladno Vašim potrebama, vezane uz ovu temu. Treninge pružamo, ne samo za poslodavce koji planiraju zaposliti osobu s invliditetom, nego i za zaposlenike kompanija koje već integriraju osobe s invaliditetom u svoju radnu okolinu.

SAVJETODAVNE USLUGE ZA POSLODAVCE

Želite zaposliti osobu s invaliditetom, ali ne znate kako? Pitate se da li imate radno mjesto na kojem bi moglo raditi osobe s invaliditetom? Mi vam pružamo uslugu savjetovanja, koja je usmjerena na tzv. “core kompetencije” tvrtki koje su otvorene za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Kroz našu analizu mi ćemo analizirati Vaše trenutne mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom i dalje ćemo ih razrađivati. Ovaj postupak traje 5 dana i uključuje:

 • Utvrđivanje na kojim radnim mjestima je moguće zaposliti osobu s invaliditetom, sukladno potrebama
 • Izradu plana zapošljavanja osoba s invaliditetom
 • Utvrđivanje arhitektonskih barijera
 • Izradu plana integracije osobe s invaliditetom u kompaniju
 • Pružanje podrške poslodavcu nakon zapošljavanja kroz mentorstvo, coaching ili na neki drugi način

 

POMOĆ U PRILAGODBI RADNOG MJESTA

Pomažemo u prilagodbi radnog mjesta, nabavci sve potrebne tehnologije i uvođenju iste. Procjena pristupačnosti radne okoline vrši se pomoću upitnika kojeg ispunjavamo zajedno s vama. Na ovakav način utvrdujemo kako postojeću radnu okolinu prilagoditi uz mala financijska ulaganja.

Centar za razvoj vrijednosti

Udruga Centar za razvoj vrijednosti je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.